Aktuellt

Nyheter som rör våra anläggningar

Som många av er sett har det nu kommit en pandemilag som reglerar oss som gymverksamhet. Vi kommer självklart anpassa vår verksamhet efter de regler som kommit med start from 10 januari 2021. Vi kommer upprätthålla dem så länge som det krävs och så fort som något regleras, åt vilket håll det än är – kommer vi fortsätta anpassa oss!

De som redan uppfylls, enligt det som nu är lag – är antalet kvm per person på gymytan, konditionsmaskinerna, omklädningsrummen, ytan vid MaggetLådan samt MaggetLådan. Dessa delar av verksamheten kommer ha kvar samma restriktioner som förut och tydliga lappar med maxantal sitter redan på plats. Tillgång till både tvål, vatten och desinfektionsmedlen finns på flertalet platser på anläggningen och vi har tydliga skrivna åtgärder för Magasinets verksamhet ? Vi har idag fler som kan vara på gymytan, än vi har på plats i dessa tider. Ni kan därför känna er helt säkra, vilken tid ni än väljer att träna. Vill ni träna, när det är så få på plats som möjligt, hittar ni vår tidsöversikt med gröna, gula och röda fält på hemsidan samt på anläggningen.

De ytor som vi däremot kommer behöva anpassa är lilla salen, cykelsalen och stora salen. Då dessa till ytan är för små för att uppfylla lagen, såsom vi valt att ha antalet deltagare/pass idag. I stora salen kommer vi dra ner på antalet platser/pass och anpassa träningarna så ni alltid kan känna er säkra när ni tränar hos oss! ?

Cykelsalen kommer att stängas ner för gruppträningspass ledda av instruktör och istället lägger vi virtuella spinning pass med start 1 gång/timmen med 3 deltagarplatser/pass så alla som vill spinna kan fortsätta göra detta. Vi startar med dessa pass med start från mån 11 januari. Det gör tillgången till spinning något anpassat och mer reglerat så ni lätt kan boka och också veta, att ni får en plats när ni kommer.

Passen som idag ligger i lilla salen kommer vi pausa och de enda som säkert kan fortsätta köras är Jumping Fitness, även här begränsar vi antalet platser. Det gör oss lika ont, men detta är nödvändigt för att säkerställa att vi uppfyller den lag som nu finns.

För att möta upp ert träningsbehov och det faktum att många av er vil hålla igång och fortsätta ta hand om er hälsa på bästa sätt, har vi tänk ut nya lösningar. Allt för att kunna fortsätta erbjuda träning på alla sätt möjliga! Vi kommer redan under nästa vecka med start måndag, erbjuda onlineplatser på passen som idag körs i stora salen. Under v.3-4 kommer vi börja gå över till att köra mer och mer klasser även online, eller enbart online. Det gör att ni kommer se onlinepass i bokningen. Ni behöver boka er på dessa platser, för att kunna delta på passen. För att även kunna anpassa alla pass enligt alla musikrättigheter, kan vi inte ha alla klasser liggandes öppen på sociala medier. Därav kommer vi sända våra klasser över Zoom och på samma tid, som om du deltagit på passet live. Det gör att vi kommer börja erbjuda vår gruppträning live (begränsat antal platser) samt online samtidigt. För att kunna vara med hemifrån kommer vi därför även från start 11 januari börja hyra ut utrustning till er. Detta kommer det att finnas info om på hemsidan, sociala medier och i receptionen för er som är intresserade, först till kvarn gäller och mer info kommer att finnas from 10 januari. Det kommer gå att hyra utrustning anpassat för våra styrkeklasser/pass i stora salen, samt spinning cykel för er som kommer vilja kunna vara med och köra våra kommande online spinning/RPM pass.

Vi vet att det kommer komma en tid efter detta och nu har vi tillsammans kämpat och gjort allt vi kunnat, för att hålla ner smittspridningen i samhället, samtidigt som vi värnat om vår egen fysiska och psykiska hälsa – så nu tar vi oss igenom detta hela vägen! Vi ber er därför att behåll era medlemskap, lämna oss inte nu! Vi ställs alla inför en stor prövning de kommande veckorna och månaderna. Vi värnar om varandra och sätter hälsan i fokus, med allt vad det innebär så låt oss både hålla kroppen, knoppen och Magasinet vid liv även 2021. Det är tack vare er som vi finns! <3

Frågor, funderingar, förslag eller andra tankar som ni har – kan ni alltid ta med oss i receptionen!

Va rädd om dig, på alla sätt möjliga!

Varma hälsningar

Jenny Säfström med personal